2023-04-08 680 瀏覽
第一次食個咁完整又完美嘅brunch的確價錢係貴嘅最基本都$768一位冇情情唔會去食個成千蚊嘅brunch如果有慶祝目的嘅話就推介大家試試🤎有個90分鐘嘅wine free flow有果汁,氣泡茶,紅白酒,咖啡或茶基本brunch set價錢分$768/$868/$1168一開始有appetisers 同sourdough 之後有六款唔同嘅main courses最後有五款甜品做closing meal酸種麵包牛角包同Fougasse我都好鍾意佢配埋無鹽牛油好軟熟但jam就一般Salami同ham, 蟹肉Mayonnaise卷,Beef Steak Tartare, 三文魚子tart以上嘅appetisers嘅組合都好夾同精緻🟤Roasted Ping Yuen Chicken with Wild Mushroom & Shallot Tartelette & Ragout Jus🟤Binchotan Grilled Snake River Wagyu with Overnight Roasted Celeriac, Maitake Mushrooms & Black Garlic J
第一次食個咁完整又完美嘅brunch
的確價錢係貴嘅最基本都$768一位
冇情情唔會去食個成千蚊嘅brunch
如果有慶祝目的嘅話就推介大家試試🤎

有個90分鐘嘅wine free flow
有果汁,氣泡茶,紅白酒,咖啡或茶
一開始有appetisers 同sourdough
之後有六款唔同嘅main courses
最後有五款甜品做closing meal

酸種麵包牛角包同Fougasse我都好鍾意
佢配埋無鹽牛油好軟熟但jam就一般
Salami同ham, 蟹肉Mayonnaise卷,
Beef Steak Tartare, 三文魚子tart
以上嘅appetisers嘅組合都好夾同精緻

🟤Binchotan Grilled Snake River Wagyu with Overnight Roasted Celeriac, Maitake Mushrooms & Black Garlic Jus with Aged Shanghai Black Vinegar (Supplement $318)

主菜揀嘅和牛同平原雞個份量偏細
如果男仕食嘅話應該唔夠飽
自己覺得醬汁嘅味蓋過咗主角嘅肉味
好似係食緊大廚調配嘅醬汁味
多過去食帶子,蘑菇,芹菜撘配主角嘅味
我期望可以食到多啲食材組合本身嘅平衡

🟤Abinao Chocolate Souffle with Cacao Sorbet
🟤Matcha Tiramisu

呢個朱古力梳乎厘我好鍾意🤤