2024-12-08 105 瀏覽
上一次試完Coobler’s Noodle, 今次就趁有人生日,去試埋另外呢一間Cobber’s姊妹店。嗰日我就嗌咗個Angus 肉眼扒、炸芝士拼盤、榛子沙冰同埋個梳乎厘。首先就係炸芝士啦,正正常常,冇乜特別,純粹攞嚟做前菜都可以;之後就係個榛子沙冰,呢杯野本身以前舊Cobber’s都有,同以前一樣,有粒粒榛子碎撈埋入去個沙冰到,有唔同嘅texture,個味道都唔算太甜,係OK嘅。跟住落嚟講下個Main Course - 1855 安格斯肉眼扒。我就嗌咗5成熟,而佢上枱嗰陣個心都唔會好粉紅色,個熟度可以接受嘅,食落去唔乾。個扒亦都包埋兩種汁同鹽,我會話個青醬係比燒汁好食啲,如果要批評嘅話,我會話塊扒嘅肥膏多咗少少,但係整體都係好食嘅。最後講埋個榛子朱古力焦糖香蕉梳乎厘。個梳乎厘夠軟熟,個朱古力醬雖然expect佢似nutella醬,但係食落去又唔係好陋,唯一可以挑剔嘅位就係啲焦糖香蕉,可能佢未係好熟,所以食落去有啲苦。

2024-11-27
  • 美國1855安格斯肉眼