2022-09-08
今晚同老友去左尖沙咀食飯,食完飯後想飲杯野,一於再搵間Bar再hea下先。經過#Avenue 75酒吧,見佢裝修都好有特色,望入感覺都寫意,咁就進入飲多杯野先Lu🥳。坐下才望到牆壁的晝非常吸晴。除左可以飲番杯外,餐廳都有唔少的Fusion菜式,咁又叫左少少野黎食下🫣。店員很細心的介紹幾款Cocktail,於是我哋都叫左2杯黎飲下🥃🍸。Ukiyo-8,呢杯造型好可愛,圍住酒杯的布代表係一件武士衫,飲落酒精成份不高,好清新感覺好舒服。Fiesta,店員介紹佢似木瓜奶,,杯上一邊洒上肉桂粉,一邊洒上藍莓粉,入口洒味唔太重,帶有微微的果香,飲落感覺幾得意。串燒秋葵🍢,燒得熟度剛剛好,健康又美味。🔥燒白鱔,皮燒得脆口,厚身的魚肉質煙韌又美味,拿黎送下酒確係得✨。🍻 happy hours 至8點啤酒買一送一,下次再來飲番餐先得👯😉🥃。
酒精成份不高,好清新感覺好舒服。
串燒秋葵🍢,燒得熟度剛剛好,健康又美味。