2021-03-28
元朗Cohee姊妹店。想食好耐,難得有個平日早收工,所以2點9左右嚟食個late lunch。對於企門口個位男咖啡師印象好深刻,服務態度非常好,隔著個口罩都feel到佢嘅笑容;而且我喺門口填完張google form登記後,佢仲送咗個👍🏻比我😊入內坐bar檯位,全店都幾full,滿是成雙成對的人類。雖然空間狹小,但裝潢精美,店員亦會好主動介紹佢哋當日提供嘅咖啡豆,咖啡旁又有卡仔介紹番隻咖啡豆同埋比客人寫返tasting notes,非常認真同貼心💛🥯Avomon $108即Avocado + salmon,可選擇bagel/ sourdough。建議試bagel,雖然我未試過後者😂因為個bagel真係好香軟,仲要係芝士味,略帶鹹香,配合埋蓉蓉哋嘅牛油果同厚厚哋嘅三文魚,仲有新鮮嘅沙律菜,真係好正唔係講笑🤤🤤☕️Latte $58好得意,點一杯latte另設一shot espresso比客人試埋咖啡嘅原始風味!當日嘅咖啡豆源自Ethiopia Guji。Espresso偏酸,唔識嘢嘅在下都係比較鍾情香滑嘅latte😋😋
🥯Avomon $108
☕️Latte $58