2019-03-06 53 瀏覽
附近買完波鞋, 今晚自己一個人想靜靜地食個飯, 其實呢條街真係有好多選擇, 就係停車場隔離見成幢都係食肆, 上網search到呢間Amitie Kitchen原來係前酒店廚師主理就直去八樓食下....比左個角落位置我自己靜靜坐都幾好, 地方好cosy, 餐牌同board都有好多a la cart選擇, 自己一個唔睇咁多就直點個晚餐包appetizer (salad), chef's daily soup, main courses唔同價, 我今晚選了北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露$228!餐包3款, 不過食食下先記得影, 仲有牛油同jam, 細心我安排~今日呢個應該係蕃茄薯仔湯, 溶入了蕃茄的薯蓉令個湯更有口感, 湯更濃更香香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸沙律都好大份~ 個酸酸甜甜的dressing令人開胃起來, 沙津菜都新鮮~北海道帶子蘑菇意大利飯伴黑松露, 3大隻帶子, 帶子煎得外香內軟, 自己在家煎帶子唔易整得剛好, 帶子都甜, 食材好才有此效果~ 意大利飯正宗硬硬地口感足, 其實我真係好like黑松露加蘑菇同白汁的配搭, 咁大碟我竟然清晒~飽晒就叫個black coffee作結, 濃的

飽晒就叫個black coffee作結, 濃的black coffee係我至愛, 今晚仲可以消下滯

走時見佢有private room, 有機會同朋友一齊來可考慮仲有窗景添~