2023-10-12
偶爾發現尖沙咀開左間新嘅台灣野,環境幾開揚,款式都多🤩價錢唔算貴,又幾抵食!✨咕嚕啦牛肉湯麵 - 個湯好清甜,好鍾意粗麵嘅質感,煙煙韌韌~ 厚切牛𦟌軟腍入味,伴菜嘅蘿蔔都整得好甜好有驚喜😋✨烤豬扒拼肉燥飯 - 見到係推介所以叫,豬扒烤得好香好惹味,調味又剛好👍連個肉燥都好有誠意,冇肥肉啱晒我,撈飯會好上癮😚✨咕嚕啦滷水特色拼盤 - 好大碗好多料,有齊雞翼、豬大腸、牛肚、豆腐,一碗都係$68,好抵玩!✨鹽酥雞 - 做到一口size幾過癮,皮夠薄夠脆🧡✨肉燥娃娃菜 - 清清地叫左個菜,估唔到包住肉燥食又幾夾喎😂✨椰汁芋圓仙草凍 - 芋圓幾彈牙,仙草口感偏厚實,整體幾有咬口😸✨醇濃紅豆抹茶牛乳 - 裡面係爆珠紅豆,驚豔到我!雖然甜定係固定左,但唔會太甜幾啱我~✨朱奶魔法 - 飲落似黑朱古力比較香濃,質地ok幼滑🍫
✨鹽酥雞 - 做到一口size幾過癮,皮夠薄夠脆🧡
✨朱奶魔法 - 飲落似黑朱古力比較香濃,質地ok幼滑🍫