2024-11-13 408 瀏覽
✍︎︎呢間海鮮蒸鍋成日經過都座無虛席套餐$318有好多嘢食😍 海鮮會視乎當日貨源,每款都好新鮮,店員亦會主動幫手蒸煮,非常貼心🥰刺身拼盤🍣8款時令海鮮🦐🦞4款蔬菜🥬1款主食🍚首先刺身拼盤有三文魚,吞拿魚,希靈魚,北寄貝,帶子🥰另外小食點咗避風塘鮮魷😍新鮮熱辣有驚喜🦑主角出場開始食海鮮😆店員先倒入排骨,米,同蟹蓋做個粥底😮之後就開始蒸海鮮😍有蝦,鮑魚,馬友魚同扇貝店員細心提醒馬友魚要趁熱食,唔係就會變腥我同少爺仔立即試下,平時唔食魚嘅我覺得好好食😍油香好香肉質好嫩😝一試愛上🐚之後到貝殼類,有蜆花甲同螺,唔洗點醬汁都好鮮味🤤至於蟹🦀都好鮮味又大隻,啲肉唔會痴殼夠哂新鮮👍🏼🌽🍠再繼續要食下菜,蟲草花蒸雞烏冬底,烏冬索哂汁好惹味😙有南瓜芋頭紫薯仔粟米絲瓜等,每樣都原汁原味,雞肉都好嫩滑嚟到呢度已經飽飽地,不過點都要試埋吸收哂海鮮精華嘅粥🤤好綿滑又夠哂味,不過就真係要打包🤣最後仲送埋甜品為呢餐飯劃上句號☺️非常滿足❥CP值極高,星期一至四免加一收費!••••••••••••••••••••••••••••••🔎小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋 太子荔枝角道127-133號地舖•••••••••••••••
✍︎︎
呢間海鮮蒸鍋成日經過都座無虛席
刺身拼盤🍣
8款時令海鮮🦐🦞
4款蔬菜🥬
1款主食🍚

首先刺身拼盤有三文魚,吞拿魚,希靈魚,北寄貝,帶子🥰

另外小食點咗避風塘鮮魷😍新鮮熱辣有驚喜🦑

主角出場開始食海鮮😆
店員細心提醒馬友魚要趁熱食,唔係就會變腥

🐚之後到貝殼類,有蜆花甲同螺,唔洗點醬汁都好鮮味🤤

至於蟹🦀都好鮮味又大隻,啲肉唔會痴殼夠哂新鮮👍🏼

最後仲送埋甜品為呢餐飯劃上句號☺️非常滿足

❥CP值極高,星期一至四免加一收費!
🔎小漁港海鮮舫 鮮蒸‧鮮味火鍋
太子荔枝角道127-133號地舖