今日去粉嶺聯和墟探完朋友同佢個BB,朋友介紹呢邊有一間性價比好高嘅泰式餐廳,我哋就去呢到食個晚餐。見到Menu都好多選擇,花多眼亂😍😍佢啲套餐仲可以揀三款小食,再加飲品,真係好抵🫢🫢澳洲安格斯Pride Grade 牛小排金邊粉定食套餐$100牛小排幾嫩滑同淋,湯底好濃郁,有少少辣,唔錯,金邊粒份量好多; 小食揀左醬油冷茄子、單骨雞翼、泰茶奶凍,飲品揀左凍泰式奶茶(+$3)🧋。冷茄子好淋,凍冰冰好開胃😍單骨雞翼總共有三件,幾香口;泰茶奶凍好重奶味,飲品係泰式奶茶好似係泰國飲個啲咁地道正宗👍👍👍👍冬陰功蝦金邊粉定食套餐$100蝦有大概7-8隻,金邊粉份量好多,湯底有啲辣,夏天食一流。小食揀咗和風蟹籽沙律,青瓜做主,好清爽開胃;日式章魚餅,唔錯;紫心香芋丸,口感煙煙韌韌👍飲品揀咗香茅柳橙茉莉花茶(+$10)唔太甜,入口覺得好清新同有消暑感覺,呢個好好飲😆😆仲叫左個燒豬頸肉拼盤,豬頸肉燒到剛剛好,keep到juicy爽口得黎又香口,個拼盤仲有一串牛,一串豬同一串雞,全部都醃得同燒得好好味😋😋下次會食下佢其他的套餐😛😛

見到Menu都好多選擇,花多眼亂😍😍

佢啲套餐仲可以揀三款小食,再加飲品,真係好抵🫢🫢

冷茄子好淋,凍冰冰好開胃😍

下次會食下佢其他的套餐😛😛
  • 燒豬頸肉拼盤