2020-08-09 555 瀏覽
疫情之下呢間店嘅防疫措施做得好好, 一定要食物上曬嚟先可以除口罩, 值得一讚呢間餐廳啲選擇唔多, 本身好糾結要鰻魚好定要牛肉好, 因為佢鰻魚只係88蚊, 但最後因為想慳錢所以都係嗌返個平少少嘅醬汁牛肉釜飯 9/10呢個牛肉釜飯完全超出我想像, 本身都驚佢啲肉會煮到好嚡, 或者好靭, 但點知一食落口, 牛肉鮮嫩 有厚度, 食落去感覺好實在,亦都好有口感 醬汁亦相當香濃, 醬汁滲入曬牛肉裏面, 咬落好juicy飯方面佢有教學, 如果想啲飯軟啲, 就直接享用, 如果想食硬啲嘅飯, 就 打開蓋 撈幾撈先食, 我自己唔想食太 軟淋淋嘅飯, 所以就撈一撈先食, 但最後啲飯都係好淋, 唔知係咪我用錯方法 呢個 釜飯個份量都幾大, 食唔曬, 都幾飽我嘅朋友叫咗個烏冬, 但望落個份量相當少, 好似幾啖就冇咗, 所以都係建議大家要佢嘅 釜飯

9/10
醬汁牛肉釜飯

有厚度, 食落去感覺好實在,亦都好有口感

醬汁亦相當香濃, 醬汁滲入曬牛肉裏面, 咬落好juicy

呢個 釜飯個份量都幾大, 食唔曬, 都幾飽

• 汁燒牛肉釜