2021-07-02 3178 瀏覽
今日午餐由Ryan 師傅發板。 多式漬物,頗有誠意有點行貨嘅沙律,但有蓮蓬,好爽,口感特別 另外還有胡麻豆腐,胡麻好好味 ,和酸汁海蜇 澗白魚(章魚)又肥又滑又有魚味,加花花加薑蔥蓉加豉油,太美滿 北寄貝,新鮮爽脆但唔夠甜 赤貝,厚肉而且比北寄貝更爽脆 北海道獨眼龍生蠔,清甜,不過係creamy type 非我杯茶 刺身有:赤身 鯛魚(魚),加了青檸皮,特別香 蝦碗:白蝦,牡丹蝦,好鍾意食蝦蝦又甜又膠口 牡丹蝦蝦頭用來炸,好鬼脆呢~ 重葉蟹platter  - 蟹棒,蟹膏,蟹肉,魚子,豆腐牡丹蝦蝦頭,薄粉炸,好香口,極熱氣 再黎個併盤,師傅話等我地可以食多幾樣:• 金目鯛包海膽,海膽好甜,俾魚肉包裹好充實• 池魚,超爽實,口感唔似魚,魚味濃,好好味• 安康魚肝,白子,白子輕輕火灼過無咁膩,伴魚子,酸汁墊底,但個魚肝唔夠肥潤 壽司有:燒青魚 肥拖 火灼銀鱈魚壽司(只係日本細條的鱈魚才適合做壽司) 鯥魚 吞拿魚手卷,個紫菜脆到想像唔到,飯就鹹咗啲最後還有雪糕,個益力多雪糕真係好嘛嘛,好彩可以食埋大少嗰份芝麻雪糕補番數!食到咁都唔洗$1000位,午餐真抵食!
今日午餐由Ryan 師傅發板。

多式漬物,頗有誠意

有點行貨嘅沙律,但有蓮蓬,好爽,口感特別
另外還有胡麻豆腐,胡麻好好味 ,和酸汁海蜇

北寄貝,新鮮爽脆但唔夠甜

赤貝,厚肉而且比北寄貝更爽脆

刺身有:
赤身
鯛魚(魚),加了青檸皮,特別香

蝦碗:白蝦,牡丹蝦,好鍾意食蝦蝦又甜又膠口

牡丹蝦蝦頭用來炸,好鬼脆呢~

重葉蟹platter  - 蟹棒,蟹膏,蟹肉,魚子,豆腐
牡丹蝦蝦頭,薄粉炸,好香口,極熱氣

再黎個併盤,師傅話等我地可以食多幾樣:
• 金目鯛包海膽,海膽好甜,俾魚肉包裹好充實
• 池魚,超爽實,口感唔似魚,魚味濃,好好味

壽司有:
燒青魚
肥拖
火灼銀鱈魚壽司(只係日本細條的鱈魚才適合做壽司
鯥魚

吞拿魚手卷,個紫菜脆到想像唔到,飯就鹹咗啲

食到咁都唔洗$1000位,午餐真抵食!