今日路過筲箕灣,本來諗住去東大街搵食😙。點知個太陽真係大到咩咁,結果熱到一個點嘅情況之下,見到有間餐門面好特別,係古老又高級嘅木頭餐廳嘅感覺🌲,仲要係三角形,好型又Old School Classic🥸!即衝入去避暑先😌!入到去,店員問我地食午餐定下午茶,我地問有咩分別,佢就話下午茶就2點先比入😊。我望望隻錶⏱,1:59😅!咁出去等喇😅!一出去,個待應就話可以入嚟喇😅🤣!OKOK🤣!下午茶真係平好多,普遍$45已有交易,比起過百嘅午餐又真係超級抵食😍!溫泉蛋卡邦尼意大利粉推介:🤩🤩🤩🤩嚟到嘅時候個樣好靚!隻溫泉蛋水汪汪咁🥺!一攪流汁,超級療癒☺️!食落去蛋香濃郁,啲意粉看似肥嘟嘟,以為好唸,結果煙韌有彈性,好食😙!個配菜最有驚喜🤩!你無諗過,配菜係有黑醋嘅!超級好食!迷迭香蒜蓉燴豬梅肉炒意大利粉推介:🤩🤩🤩🤩第一啖食落去,個汁好特別,配肉及意粉非常之夾👍🏻!豬梅肉份量亦非常多!配菜都係有黑醋😍!熱咖啡推介:🤩🤩🤩🤩🤩個杯超級靚、超級Grand😚!杯咖啡好好飲,好香!可以唔落奶🐮嘅就唔好落奶🐮!仲正!後話:走之前見到隔離枱食緊兩碟野非常吸引😍😍😍😍😍😍😍!!好似鋸扒咁又好豐富!原來發現有K

溫泉蛋卡邦尼意大利粉
推介:🤩🤩🤩🤩

迷迭香蒜蓉燴豬梅肉炒意大利粉
推介:🤩🤩🤩🤩

熱咖啡
推介:🤩🤩🤩🤩🤩

後話:走之前見到隔離枱食緊兩碟野非常吸引😍😍😍😍😍😍😍!!
好似鋸扒咁又好豐富!原來發現有K餐!內容非常之正!可以自選扒及其他小食!個西蘭牛肉眼扒仲要20幾蚊!會去嘅朋友必定要試試😆😆!

🏠餐廳:The Starred
💡地址:筲箕灣南安街51號