2024-04-27
係銅鑼灣跳完舞去中環Soho區搵食見到呢間樓上鋪食意大利菜既試一試全部都係外國人同埋英文餐牌好彩老闆講得慢都聽得明😂我地叫左兩個Dinner Set,分別有$258同$298,都係3道菜包括前菜、主食同甜品~係蘇豪區嚟講非常抵食。前菜係蕃茄沙沙,好開胃,蒜蓉包同埋我最鍾意既蒜頭~熟晒一口一粒好creamy。第二款係Insalata Mista~新鮮沙律菜,仲有紫洋蔥,車厘番茄。第三款係Prosciutto e Melone~Parma Ham 一整塊鋪係同等長度既哈蜜瓜上面,一咸一甜既口感一直深得我心。主菜:Risotto Ai Funghi Porcini店員仲灑左好多芝士粉~每一口都有香濃既芝士味,牛肝菌同芝士永遠都係咁夾,飯既口感唔會太硬幾鍾意。Grilled US CAB Angus Rib-eye Steak 8oz Medium Well一上枱已經聞到好香牛味,而且都幾大塊,呢個價錢嚟講係超水準。飲品:我問老闆有咩推介,老闆話有支粉紅色既Moscato Rosato 意大利粉紅甜汽酒,飲落有啖啖果香同玫瑰味~睇得又飲得。後尾再加左杯Strawberry 1999~比起頭先果
去中環Soho區搵食
見到呢間樓上鋪食意大利菜既試一試
全部都係外國人同埋英文餐牌
好彩老闆講得慢都聽得明😂
主菜:
Risotto Ai Funghi Porcini
店員仲灑左好多芝士粉~
後尾再加左杯Strawberry 1999~
比起頭先果杯酒味濃d不過都幾好飲
甜品有Tiramisu 同布丁揀,我地都揀左Tiramisu
佢地既Tiramisu 比較清新,cream代替左芝士部份,保留手指餅咖啡,都唔錯。
最後埋單老闆非常好客,送左每人一shot Limoncello~傳統南以飯後digestive
環境好寫意~座位舒服~店員熱情~老闆好客
餐廳逢星期六都有拉丁舞表演,仲有DJ註場~明日仲補Balboa and Blues Dance Extravaganza ~鍾意跳舞既朋友仔千祈唔好錯過~記得訂位呀!