2024-10-28 195 瀏覽
住開土瓜灣嘅朋友仔同我講最近開左間新Cafe🥰 鍾意食嘢我嘅梗係唔想錯過 今日就同朋友仔試左呢間港色融合Cafe 環境好舒服 食得好開心~ 🔖自家秘製火山骨(細) 88雖然話係細份,但份量絕對唔少,整碟有三大舊排骨。調味好香,有非常香濃嘅蒜香、芫茜香。肉質嫩滑,唔會因為排骨而較鞋,而且非常容易用刀叉撕開,肉味亦好香。係惹味且濃郁之選🔖芝士鮮茄焗厚切豬扒飯98新鮮熱辣嘅豬扒飯,首先豬扒真係大大塊,鋪滿整個焗飯嘅表面,更如同名字一樣,堅係厚切。而且餐廳好細心,已經切好豬扒,每一件都係啖啖肉,而且肉味香濃。另外茄醬鮮甜香濃,炒飯乾身具蛋香,撈勻非常惹味,加埋表面焗至融化嘅芝士,整個飯都係絕配🔖野菌忌廉酥皮濃湯配松路油68非常香脆、具牛油香嘅酥皮,另配上好香松露味,而且什菌豐富,香滑濃郁嘅忌廉湯,味道不錯。較平時食到嘅酥皮周打湯香濃🔖長島冰茶88長島冰茶比較甜,可樂味較重,相對地酒精嘅辛辣味較少,而且飲得出酒精濃度相對冇咁高。平時怕酒精太勁,唔敢試嘅朋友可以嚟試下較安全版本嘅長島冰茶

🔖自家秘製火山骨(細) 88

🔖芝士鮮茄焗厚切豬扒飯98