雖然荔枝角有好多小食店可以掃街 不過呢間喺工廈入面嘅台式餐廳長駐我荔枝角輕食店嘅排名嘅No1️⃣💖無論係食正餐定下午茶都可以😝諗唔到食啲咩但又想食下台灣野就會嚟食 係好好飯堂之選🍽 ✨️慢烤雞腿蛋吐司 $49雞腿厚度適中 烤得ok嫩滑 食落啖啖肉🤩加上蛋呈流心狀態 連埋芝士同類似美奶滋嘅醬汁 咸吐司配甜甜地嘅醬汁味 成個吐司好juicy 味道超級夾🍞而面包都烘得脆 令到吐司口感更加豐富🤤 ✨️芝士火腿肉鬆蛋餅 $42蛋餅嘅餅皮偏煙韌 係我個人喜歡嘅質地☺️而蛋嘅份量偏多 好有蛋香味🍳裏面餡料好足料 食落滿口都係肉鬆同芝士 好邪惡😻不過少少嘅不足就係蛋餅嘅芝士唔係拉絲嗰種 同埋未算好熱辣辣咁即整完上檯😉 總結:黑布小巷係一間幾有誠意嘅台式小店🫶食物好足料 而味道都係好有台灣嘅感覺😻加上價錢好經濟 好適合嚟開荔枝角嘅朋友仔bookmark做飯堂😋

✨️慢烤雞腿蛋吐司 $49

✨️芝士火腿肉鬆蛋餅 $42