2024-08-07
位於觀塘中海日升中心既壹.01,主打食台灣菜🇹🇼有台式便當、蛋餅同多款台灣特色小食,cp值幾高,係觀塘返工嘅朋友不妨試吓😆🔥14:30後follow ig有9折優惠🔥🍴熔岩蛋之戀($45)係拉絲芝士火腿蛋餅,蛋餅表面煎得微脆,內層口感煙韌,夾住火腿同拉絲芝士🧀味道鹹香,配埋上面酸酸甜甜嘅特製醬汁,更加開胃😋🍴炸鮮奶•芋泥二文治($48)炸鮮奶外層炸到金黄色,包住滑嘟嘟嘅鮮奶🍼甜甜地,幾好食👍🏻二文治個名幾特別,係用香脆嘅餅皮夾住芋泥,芋泥軟滑,甜度適中👌🏻🍴明明•我不是章魚燒($26/3粒)係炸花枝丸鋪上明太子醬,花枝丸彈牙👄食到爽口嘅花枝粒,味道鹹香👅加上木魚碎,有章魚燒嘅風味~🍴台北夜市小食拼盤($45)拼盤有台灣腸、花枝丸、鹽酥雞,台灣腸外皮爽脆👄帶微甜,鹽酥雞同花枝丸炸得香脆,唔會油膩👍🏻🍴蜜汁紫菜排骨飯($62)排骨大大塊,外皮酥脆👅肉質軟腍,表面淋上甜甜地嘅蜜汁,配埋紫菜同其他配菜,好岩送飯😋🍴胚芽豆奶($19大杯)豆奶豆味香濃,質感幼滑,甜度適中👌🏻配上胚芽,味道更香💁🏻♀️🍴爆珠馬蹄椰子水($28中杯)椰子水清甜,爆珠包住馬蹄粒,爽口爆汁💦夏天飲好解暑😆
🔥14:30後follow ig有9折優惠🔥
🍴熔岩蛋之戀($45)
🍴炸鮮奶•芋泥二文治($48)
🍴明明•我不是章魚燒($26/3粒)
🍴台北夜市小食拼盤($45)
🍴蜜汁紫菜排骨飯($62)
🍴胚芽豆奶($19大杯)
🍴爆珠馬蹄椰子水($28中杯)
椰子水清甜,爆珠包住馬蹄粒,爽口爆汁💦夏天飲好解暑😆