2022-10-22
深水埗元州邨有間人氣雞煲店, 價錢二百幾仲可以食足兩粒鐘, 已包埋雞煲, 火鍋, 韓燒放題任食, 七點多就已經爆場, 好多街坊幫襯首先上咗個麻辣雞煲, 一放低個煲熱辣辣咋咋聲, 嗰陣麻辣味湧上嚟聞到都流緊晒口水, 唔食辣嘅朋友可以揀唔辣架, 亦有大中小辣可自由選擇大部份火鍋同韓燒配料都放在雪櫃内自取飲品都有很多選擇, 汽水, 啤酒, 涼水等各適其適有十多款, 而水櫃旁就放了幾款餐前小食食完雞煲就開始打邊爐同埋韓燒, 一餐可以有齊3種享受👍🏼首先要特別重點推介, 必食呢度嘅蝦滑同埋墨魚滑, 真正用料十足, 食落啖啖都有蝦肉同埋墨魚粒, 絶對貨真價實好好味😋仲有就系肥牛質素亦真係唔錯, 大大片嘅牛肉帶有油花唔會韌, 我哋兩個人居然食咗六碟😂😂䝳紙上又點左蟶子同鳝片, 蟶子雖然細左D不過都好新鮮, 而手打墨魚丸同手打牛丸亦食得出絕對唔係急凍貨色韓燒配料都好多選擇總結今晚真係超抵食同超飽, 每人只係238蚊仲唔使加一, 咁抵食唔怪得咁多街坊幫襯, 我仲見到隔離枱有烤魚食, 不過就要等下次又再約朋友嚟先再試啦😉
大部份火鍋同韓燒配料都放在雪櫃内自取
食完雞煲就開始打邊爐同埋韓燒, 一餐可以有齊3種享受👍🏼