2019-03-17
星期六出銅鑼灣行街超多人,想食個午餐又怕人迫要等位,所以就黎依一間樓上高級啲嘅餐廳,可以慢慢食得舒服啲🤗🤗🤗依間餐廳係正怡和街條天橋隔離既華人東區銀行大廈2樓,都幾易搵嘅,係對面街可以睇到2樓大大個招牌👍👍👍今日大約12點零上到嚟,book左枱即刻入得,環境好清幽,同喺樓下人來人往真係有天淵之別。依度嘅set lunch都幾多選擇,我同朋友今次就點左牛扒同銀鱈魚。每個set lunch都包一個自助沙律吧,蒜蓉包,餐湯同飲品。沙律吧都幾多選擇,竟然有少見嘅秋葵同桃!!!!!仲有唔同醬汁俾大家任揀,材料都好新鮮。今日既餐湯係南瓜湯,香濃美味👍👍美國頂級牛板腱扒🐂🐂🐂牛扒點左5成熟,外皮煎得香脆,內軟腍好juicy,成塊牛扒都完全無筋,好有牛味。鱈魚柳配普羅旺斯燉菜🐟🐟成塊魚只係用左少少鹽去調味,魚皮焗得脆卜卜,肉質非常結實,好味👍🏻👍🏻👍🏻咖啡☕☕依度既咖啡香濃得黎唔會太酸係銅鑼灣黎講依間餐廳cp值都幾高,食物環境同服務都係一流,埋單都只係每人百零蚊!抵!
今日既餐湯係南瓜湯,香濃美味👍👍
美國頂級牛板腱扒🐂🐂🐂
鱈魚柳配普羅旺斯燉菜🐟🐟