2024-05-09 532 瀏覽
去開荔枝角,記得之前去過一個地下美食廣場cc mall有好多選擇,今日返去encore,今次揀咗韓國菜大尚宮。叫咗一份熔岩泡菜炒飯,加咗枝菊花茶。熔岩泡菜炒飯,勁香芝士泡菜味,啲芝士係會用溶戈隻,食落每啖都有芝士味,勁正。除咗泡菜同芝士之外,仲有豬腩片,份量比例合適,炒得都好均勻,所以每食一啖都有唔同配料。最後仲有好多紫菜滲咗喺炒飯上面,口感豐富。今次加咗自家製菊花茶,味道健康,感覺無加好多糖,唔錯,食完咁有鑊氣嘅熔岩泡菜炒飯,飲番枝菊花茶下火解膩,啱啱好。食得韓國餐都會有配菜,而配菜係泡菜,我就順勢加埋入炒飯一齊食,別有一番風味。下次去完香工行街應該會再返嚟encore,覺得性價比幾高,同埋都坐得舒服。