收工想同朋友輕鬆聚一聚傾計,於是搵到一間位於山林道銀座既格調餐廳。餐廳以黑色及深綠色為主調,而且有落地大玻璃配昏暗既燈光,相當有格調。餐廳每日都有唔同款式既生蠔,老闆精心挑選而且每日直送香港,所以吸引好多客上黎試生蠔。法國Schaller 綠寶石N3入口已經有濃厚蠔味,蠔身肉質爽口而且帶有礦物質味,非常新鮮。安格斯牛肉薄燒 呢個都幾有驚喜,安格斯牛肉出名好食係人都知,上枱已經聞到香噴噴燒牛肉味,淋上醬汁之後,一啖咬落去好juicy,中間仲夾左啲香蔥,好食👍🏻鵝肝多士呢個我同朋友share 一人一半,鵝肝上面淋左少少黑醋汁,中和左油膩感。鵝肝油香入口慢慢溶化,多士脆卜卜帶牛油香味,大推❤️❤️松露蟹膏意粉松露愛好者必點!意粉掛滿松露同埋蟹膏蟹肉,一上碟已經聞到好香松露味,蟹膏濃郁不腥,我同朋友極速清左呢碟意粉,大推。最後我同朋友逗留左兩個鐘先走,坐得好舒服,氣氛昏暗又有格調,同朋友都可以好放鬆係度食野傾計。

2023-05-15
  • 生蠔