2023-08-07
呢間嘅Lunch Omakase最平係$450,🈶前菜、蒸蛋 、壽司10件、壽司卷物6件(細)、湯➕甜品,都真係好抵食😍呢度仲有好靚嘅金光閃閃風鈴打卡位,除咗有吧枱座位之外,仲有好闊落嘅沙發位置揀咗柏 $780➕ 檜$450 Omakase,套餐柏就多咗時令刺身三品及熟食料理,但就比套餐檜少咗一件壽司及壽司卷物6件(細)前菜係櫻花蝦冬瓜、日本水菜及炸蟹餅,兩款菜都好鮮味,炸蟹餅外脆內香口,同個他他醬好夾蒸物係傳統日式蒸蛋,有雞肉、白果及冬菇,味道鮮甜時令刺身三品有鮫鰈魚,中間包咗酸汁啫哩及薑,食落好開胃,深海池口感非常鮮甜,鰤魚係燒過,好香魚油香氣熟食個擺盤相當精緻,馬友魚個皮煎到好香脆,魚肉配上蘿蔔蓉,香滑得黎好震撼味蕾我地今次係坐sofa位置,所以壽司都係幾件一齊上碟。伊佐木壽司有紫菜醬,魚油甘香帆立貝壽司加咗竹炭酸鹽,味道鮮甜彈牙牡丹蝦壽司配上蝦膏,蝦味濃郁,囗感豐富池魚、三文魚籽壽司及海膽壽司🍣都非常鮮甜美味😋中拖羅肉身肥厚,鮮味十足鯖魚個魚皮燒過,肉質比較厚實炙燒大拖羅充滿魚油香,美味可口個湯係芽菜海帶麵士湯,味道剛剛好,唔會太鹹甜品係紅豆布甸紅豆🫘 布甸充滿牛奶香氣,口感滑
蒸物係傳統日式蒸蛋,有雞肉、白果及冬菇,味道鮮甜
我地今次係坐sofa位置,所以壽司都係幾件一齊上碟。
伊佐木壽司有紫菜醬,魚油甘香
帆立貝壽司加咗竹炭酸鹽,味道鮮甜彈牙
牡丹蝦壽司配上蝦膏,蝦味濃郁,囗感豐富
池魚、三文魚籽壽司及海膽壽司🍣都非常鮮甜美味😋
中拖羅肉身肥厚,鮮味十足
鯖魚個魚皮燒過,肉質比較厚實
炙燒大拖羅充滿魚油香,美味可口
個湯係芽菜海帶麵士湯,味道剛剛好,唔會太鹹
甜品係紅豆布甸紅豆🫘 布甸充滿牛奶香氣,口感滑溜,紅豆煮到起沙,好香口