2019-12-01
今個星期值得慶祝(一下),所以又係時候出動搵食作為拉麵控既我地當然要去食下拉麵放工行行下黎到炮台山一search,見到附近有好耐無食過既雞白湯拉麵就決定食你啦入到黎坐低望望,環境同燈光唔錯又靜靜地,可以選擇坐吧檯或者坐普通餐廳檯,掙扎左一陣決定坐吧檯坐係吧檯會見到唔同既啤酒樽,原來呢度有好多味道既日本手工啤可以叫黎飲一睇menu,除左招牌既雞白湯,仲有其他唔同既味道,呢個期間限定既蟹湯都好吸引,不過下次先食拉麵梗係要搵d小食送下,估唔到呢度有唔同既串燒食,見到都流口水等左大概10分鐘,終於有麵食!今次叫左兩個麵,分別係雞白湯同埋極濃雞白湯麵一上,當然要相機食先白白既湯加上炸到閃令令既炸牛蒡忍唔住要食了!食拉麵當然要試下個湯底一飲落口就有好creamy既感覺,仲有雞白湯獨有既香味,唔錯!鍾意雞白湯既朋友一定要叫特濃雞白湯因為個湯會更加creamy更加香滑,食落啖啖都大滿足!令人驚喜既係雞叉燒,因為咬落一d都唔鞋,仲好滑好柔軟豬叉燒都燒得幾香口麵既質地都岩岩好,唔會太淋又上到湯小食叫左日本明太子雞翼,燒得金黃,一咬落口唔單止去左骨,仲加入左滿滿既明太子同蔥食到飽飽仲有甜品送,正短休過後繼續
作為拉麵控既我地當然要去食下拉麵
就決定食你啦
麵既質地都岩岩好,唔會太淋又上到湯
食到飽飽仲有甜品送,正
短休過後繼續加油