(非會員)
2007-03-18 2 瀏覽
上星期五同朋友來這裡食飯,這是我第一次來這裡幫襯, 是朋友介紹給我, 話這裡全部都用紫砂煲煮, 還特別推介我食這裡的煲仔飯, 我就嗌咗一個海參魚肚鶏煲仔飯, 佢\有大,小size選擇, 我吔就嗌咗小size, 如果2個人食勉強可以夠食,因為我吔想試吓其他菜式, 點知一來到真係好正, 好香, 一粒粒米飯可以睇到, 還有待應向我們推介的田園炒糙米飯同現做緊推廣價$38一盅的鶏燉翅, 食落去真係食得出不是平價貨, 足料好味,糙米飯比我預期中好食, 冇肉係裡面,但食落好有口感, 總知一個字正呀, 因為我出去食冇見過有炒糙米飯,同埋我本身覺得糙米飯唔係咁好食, 但是該店特別推介我吔試吓, 咁咪試吓囉, 點知真係唔錯, 這裡環境真係好中國feel, 幾有特色,唯一唔好係d待應服務麻麻, 好似唔夠人手咁,不能照顧我吔既需要, 不過食物方面真係唔錯, 我諗我會下次再帶朋友來這裡試吓其他菜式。