2021-09-13
Yay! It’s Kushikatsu time🤍 Definitely a “Hidden” gem in Causeway Bay, Their kushikatsu batter is super light and crispy! Here are some of my favourites:Scallop Salmon Roe, Herring Roe on Kelp & oyster bacon roll! All mixing different texture in one bite, yum!! Would also love to try their shirako so ive made my next booking in Dec already 🤗鍾意食香口嘢嘅朋友一定會鍾意食炸串,而Hidden嘅炸皮就係出咗名又light又薄又脆!個炸皮可以鎖住晒入邊啲水份,所以唔好影太耐相要快啲食先可以欣賞到最好食果一刻!食咗幾轉之後都唔會覺得太油膩,純粹係真係飽🤣☝🏻炸雞翼真係好好味,要食多兩隻先夠! 帶子三文魚子,賣相好靚但係因為冇辦法一啖食晒佢,食到好lea he
☝🏻炸雞翼真係好好味,要食多兩隻先夠!
帶子三文魚子,賣相好靚但係因為冇辦法一啖食晒佢,食到好lea hea (本人唔係好鍾意食啲跌到周圍係既野),但係都要試下😅 帶子仲好juicy, 仲有少少溏心, 再加埋沙律醬酸酸甜甜同埋三文魚子嘅Umami調味,唔錯既!
另外都鍾意鯡魚籽昆布,食落口魚子脆卜卜口感非常得意,我最鍾意呢個!
然後日本蠔煙肉卷都好出色,外層脆皮加煙韌嘅煙肉再加埋蠔非常之鮮味多汁,一啖咬落去爆曬啲汁出嚟🥳
反而一開始有少少期待嘅Mochi,原來係非常之淡味嘅,要靠點濃汁先有味!下次唔會再叫呢個因為會塞飽左自己😆其實呢度仲有好多嘢想試不過真係太飽啦,食唔落呀!除咗炸串之外,其實小食都唔錯㗎,希望下次可以試埋其他種類啦!
另外想講吓呢度服務態度非常好,但係老闆係一個流利廣東話嘅日本人,可能比你同我更加鍾意香港🤍