1K
2024-08-10 144 瀏覽
其實香港有好多唔同style嘅酒吧,好似尖沙咀呢間就有呢間懷舊風德國加奧地利酒吧每晚都有live聽,食客仲可以即興jam埋歌,好有氣氛㗎食德國嘢當然要食肉腸啦,但都有好多選擇,唔想煩嘅就嗌雜錦腸啦好彩胃民有用OpenRice book位有半價,折咗都只係百幾蚊一碟,份量好大,用七條唔同種類嘅肉腸有啲就好嫩,有啲就好香濃爆汁,有啲就脆卜卜,好過到肉癮仲有沙律同薯粒做side dish,薯仔焗得好有質感,沙律都幾鮮爽原來德國都有自己style嘅蘋果批,感覺似係甜品界嘅威靈頓牛柳,外酥內軟,唔會太甜,配隔離嘅雲呢拿雪糕絕配見到$259起嘅啤酒同雞尾酒Freeflow就好想飲,但胃民未必飲到太多就嚟返兩杯德國嘅黑啤同白啤,一杯高身啤酒都好襟飲啤酒泡好綿,用嚟襯腸食真係好夾

每晚都有live聽,食客仲可以即興jam埋歌,好有氣氛㗎

雜錦腸拼盤

有啲就好嫩,有啲就好香濃爆汁,有啲就脆卜卜,好過到肉癮

蘋果批

Erdinger Hefe 500ml

就嚟返兩杯德國嘅黑啤同白啤,一杯高身啤酒都好襟飲

Erdinger Dunkel 500ml

啤酒泡好綿,用嚟襯腸食真係好夾
雜錦腸拼盤
蘋果批