2015-12-10 1875 瀏覽
約左朋友夜晚去會展睇拉闊,先去habitu caffe食個early dinner因為當時只係六點幾,唔太肚餓,所以只係叫左個scottish smoked salmon, chive cream cheese poppy seed bagel個bagel烘完先送過嚟,材料都好豐富,咁大個,心諗如果用手拎起食會食到好輪盡,所以用刀叉切,結果都一樣咁輪盡 因為bagel本身質地比較硬同韌,所以好難切,成餐飯係度練臂力咁,可能都係用手食好啲bagel加左poppyseed, 食落寧舍有口感入面嘅煙三文魚都唔少, 幾新鮮唔會好霉, 包入面除左chive cream cheese仲有紫洋蔥,辣辣地,成個bagel鹹香滋味幾清新, 不過食完之後成晚都口臭....食完個bagel之後仲有好多時間,見到蛋糕櫃上貼左半價標示,原價38蚊嘅cake依家只賣19蚊,我呢個甜品怪梗係唔執輸!即刻買多個blueberry cheesecake為呢餐畫上圓滿句號! 始終因為個cake擺耐左, 所以感覺有d硬, 口感上差左少少下面個cake雖然係紫色, 但blueberry味唔算突出, 主要都係靠上面pat b
Scottish smoked salmon, chive cream cheese poppy seed bagel
個bagel烘完先送過嚟,材料都好豐富,

bagel加左poppyseed, 食落寧舍有口感
入面嘅煙三文魚都唔少, 幾新鮮唔會好霉,

blueberry cheesecake
下面個cake雖然係紫色, 但blueberry味唔算突出, 主要都係靠上面pat blueberries畫龍點睛,
不過整體都唔錯!
結果呢餐都係食到好飽
2015-11-18