2021-04-11 1724 瀏覽
冇錯係3個月食左3次所以都唔洗多講佢好唔好食啦🤣話說睇完The Final Table嘅觀眾都應該會食呢2間餐廳 - Arcane 同 11Westside當然 論排名 無論係比賽定米芝蓮 Arcane嘅Shane Osborn都應該贏1條街但係!!! 食完Arcane大跌眼鏡嘅應該不只我一個好啦講番11Westside 呢個 Taco King唔好以為淨係食TacosSurprisingly3次都有叫嘅係Adobo Octopus (第1次最好食)入口諗得黎又有少少咬口加上Grill味 朋友稱之為最好食嘅Octopus之一配上細細個中餐成日有果d炸菜 好香口(但有小小油) 賣相有加分👍TacoKing當然唔少得Tacos 3次試哂所有味(除左Vegetarian果個2個Kale / Cauliflower外)我嘅心目中排名 1. Baja Fish (炸魚個Batter薄脆 完全唔會乾 加上Mayo係絕配)2. Al Pastor (Classic款 個豬肉配菠蘿 會食完再食)3. Mango Shrimp (唔太喜歡芒果嘅我都覺得非常夾 大大隻Garlic Butter Shrim
冇錯

好啦講番11Westside 呢個 Taco King

唔好以為淨係食Tacos
入口諗得黎又有少少咬口加上Grill味
朋友稱之為最好食嘅Octopus之一
配上細細個中餐成日有果d炸菜 好香口(但有小小油)
賣相有加分👍

TacoKing當然唔少得Tacos 3次試哂所有味
我嘅心目中排名
3. Mango Shrimp (唔太喜歡芒果嘅我都覺得非常夾 大大隻Garlic Butter Shrimp 爽口彈牙)

朋友嘅排名
1. Al Pastor
2. Lover's Beach (Uni + Oyster)
3. Baja Fish

因為我麻麻地蠔亦唔食Uni所以唔會叫Lover's Beach 但其他同枱朋友都話好正😅

另外我Encore嘅包括
Yellowtail Ceviche (Its my favourite❤)
酸度剛好 完全唔會腥 成件事好墨西哥味

Guacamole
呢個都係必點 真人即席係你面前整
好足料 亦可以Taste完再調到自己鍾意嘅味道
(例如我鍾意多d Lime少d茜)
果碟Tortilla會好似一陣風甘轉眼食哂
因為個Guacamole太好味😁
但自己就覺得唔洗叫佢個GSC 因為個Salsa真係比較普通

應該唔會再Encore
Carne Asada Fries
就係薯條上加d Flank Steak
薯條老實地講好麻麻
(上面Octopus張相果碟薯條)
Quesadilla Deluxe

甜品我就比較鍾意Leches Flan
類似雞蛋布甸
個Churros上次有d overcooked 又乾又硬
個Cake 好濕 d berries又太酸
(圖中呢個係Cake)

Others
Kale Salad 中規中舉

呢個Corn好多人Suggest 但個人認為偏咸
後面右邊果杯係Mocktail Horchata有d似米奶🤭

但整體真係好食加乾淨(尤其呢個時期)
佢係glass kitchen所以都有d保障
服務唔錯 有時last minute book都有位