2021-09-16 23 瀏覽
邊個話只有 Happy Friday 先可以去酒吧Relax 架? 我覺得 Blue Monday都可以去囉! 點解?咪因為星期一放工已經好屈悶, 要出來嘆返杯,大爆特爆一返先可以平衡返自己。仲有依家的酒吧好多已經有Dinner 食,所以就算 Monday 都可以來 😉。今次同好友來除左嘆返杯仲叫左以下d 美食實行一路飲一路食一路呻下:🥗 西班牙白蘆筍田園沙律 ~ 白蘆爽脆得來幾甜, 沙律有齊我喜歡的 superfood 紅菜頭,羽衣甘藍,藜麥,粟米,番茄真係好fresh 。🍕 風乾腸火腿簿餅 ~ 咸咸地的風乾腸加上油膩感的火腿下層滿滿芝士脆邊薄底我地好喜歡呢!🐟 醬油焗銀雪魚 ~ 魚怪的我最愛冇細骨的魚,啖啖肉仲要夠滑溜, 兩邊掛滿醬油味掂喎。🍹 Happy Ending ~ 呢杯係Mocktail ,因返屋企仲要睇功課所以唔飲酒了, 成份Pineapple , juice, lime juice, passion fruit syrup, soda water, 入口唔會太甜岩我。🥃 Passionate kiss 💋 ~ 朋友愛酒緊要點返杯Cocktail, 佢杯味

羽衣甘藍,藜麥,粟米,番茄真係好fresh 。

🥃 Passionate kiss 💋 ~ 朋友愛酒緊要點返杯Cocktail, 佢杯味道同我差唔多但加左 rum 即時感覺唔同左。