2014-02-06
前陣子, 見其他網友用The Entertainer 呢個apps, 說有很多不同餐廳買一送一的優惠所以小妹都唔執輸, download 黎睇睇啦~只需花三百多元, 就可以有過百間餐廳的優惠, 其實都幾抵喎~小妹第一次試用呢個apps 嘅餐廳, 就係佢啦 -- Paul Lafayet!!Paul Lafayet 的macaron向來都係我心水之一款式多, 而且價錢便宜~所以第一個要用的買一送一優惠, 當然係Two Piecec Macaron Gift Bag啦!!Ginger 一向係我嘅至愛, 今次亦無令我失望! 薑味突出, 外脆內chewy~Raspberry 微酸而且有果味!Sesame 味濃, 啖啖芝麻香氣, 正!!Oolong 就有少少失望啦... 茶味很淡很淡, 幾乎食唔出茶味... 如果可以茶味濃一點就好啦!!
所以小妹都唔執輸, download 黎睇睇啦~
款式多, 而且價錢便宜~
Raspberry 微酸而且有果味!
Sesame 味濃, 啖啖芝麻香氣, 正!!
題外話/補充資料:
一粒macaron 原價$18
用咗Entertainer 優惠之後,
四粒macaron都只係四十大洋!!!!
好抵呀!!
而更難得嘅係,雖然我係用apps 取得優惠,
但Payl Lafayet 的店員並無俾任何面色我睇
而且仲好有耐性咁回答我嘅問題
令我覺得很寬心~~
值得一讚呀!!