2017-03-14 262 瀏覽
最近表妹去左石門果頭返工,搭馬鐵搵佢食晚飯~一落馬鐵,近近地去左附近一個新開既廣場 DINNER,間餐廳食 fushion 菜!餐廳叫 Explorer Fusion Restaurant,位於京瑞廣場,港鐵石門站 A 出口,行大概2分鐘,好方便。先黎個前菜,有牛油果、珍珠蕃茄、有機菜、巴馬臣芝士,感覺健康~ 之後叫左個壽司拼盤~有燒吞拿魚、三文魚、劍魚、牡丹蝦、吞拿魚海膽帶子, etc... 款款都好新鮮!另外,想講講隻法國維京瑪莉生蠔,新鮮由法國送到,食落非常鮮甜,一 d 都唔腥,好正 =] 凍食燒吞拿魚,有入口即溶既感覺! 炸雞配芝士薯角,炸雞香口,食落啖啖牛,而且嫩滑~肉醬芝士薯角好香脆,如果有其他醬汁, eg 牛油果醬汁我會更加中意! 另外要左個南瓜湯,湯入面有南瓜蓉,好彩唔算heavy,唔錯~ 慢煮三文魚甘香油潤,而慢煮和牛唔會過韌 / 過熟,燒得岩岩好! 最後食埋個綠茶蛋糕就真係好滿足 =]
最近表妹去左石門果頭返工,搭馬鐵搵佢食晚飯~

先黎個前菜,

有牛油果、珍珠蕃茄、有機菜、巴馬臣芝士,感覺健康~

之後叫左個壽司拼盤~

凍食燒吞拿魚,有入口即溶既感覺!

炸雞配芝士薯角,炸雞香口,食落啖啖牛,而且嫩滑~

慢煮三文魚甘香油潤,

而慢煮和牛唔會過韌 / 過熟,燒得岩岩好!

最後食埋個綠茶蛋糕就真係好滿足 =]