2019-09-22
去到CWB搵野食,真有點頭痛🤔食放題又食唔到太多,而且質素始終差DD其實唔經過真係唔知有間火鍋店,見到menu先知有間新野。睇到個Set 3百幾蚊/per one,咁既份量都算可以接受。店舖裝修寧靜,優雅,還有一個大螢幕,聽住歌十下十下🤣香港食A和牛就食得多,日山國產和牛(F1) 就很少見。日本百年老字號頂級供應商「日山和牛」,其和牛以油脂豐富而且分佈平均、牛味特別濃郁而聞名好喇,講完F1歷史,咁就開始講返這餐感覺。多嚿🐠既客套說話就唔多講。醬料有9款任選口味,其中有XO醬,同芝麻醬等。。。重點,如果真係識食,緊係食原味啦。因為這樣會食到食材新鮮程度同牛既原味道首先服務員就會叫你打邊邊時,嚐一口湯先。北海道毛蟹湯底,清而帶甜,無諗過咁清都有清甜味道。同我們一般平時濃郁湯底有少少分別。湯底中有些毛蟹腳和蓋,菇菇,紅白蘿蔔片,大蔥,腐皮。。。因為未試過既餐廳,通常都叫Set最穩陣😂,好食先再追加套餐F1帶點油花邊,第一啖咬落去不會太肥,牛騷味都有點點,軟綿綿。不過同後追加兩個相比,一定是後追更正,🐮味更濃厚,油花肥瘦比例更均勻。雖然兩個都係F1,咁套餐同散叫部份都一定有分別,這是理所當然,
食放題又食唔到太多,而且質素始終差DD
其實唔經過真係唔知有間火鍋店,見到menu先知有間新野。
醬料有9款任選口味,其中有XO醬,同芝麻醬等。。。
因為未試過既餐廳,通常都叫Set最穩陣😂,好食先再追加
套餐F1帶點油花邊,第一啖咬落去不會太肥,牛騷味都有點點,軟綿綿。不過同後追加兩個相比,一定是後追更正,🐮味更濃厚,油花肥瘦比例更均勻。雖然兩個都係F1,咁套餐同散叫部份都一定有分別,這是理所當然,不過套餐牛都唔弱嫁
無諗過牛正之如,套餐配料都唔hea
醬爆瀨尿牛丸,出奇地裡面係🍤肉,QQ彈牙,一咬噴汁😂
自家制和牛🐷屎餃子,皮薄,牛與芝士分配剛好。食到芝士味之如,又不會被芝士蓋過了和牛騷味,還有少少牛汁滲透出來
蟹籽墨魚滑,都是彈口,特別就無乜喇
海鮮盤,完全食到海鮮係超新鮮
手工闊條麵喇,其實都幾特別,用到pasta crossover 火鍋,又有另一種風味。啲麵配上清湯,彈彈的麵加上一碗清湯,好Fresh
海鹽忌廉芝士寒天奶蓋和甜品,不是太甜,合格啦😅
因為突然見到斜對面枱有個甜品噴晒煙,所以就問左服務員咩玩意
原來是餐廳限量甜品,完全無諗過餐廳送左兩款甜品比我品嘗,真是有點驚喜,好彩超乎想像好食,否則都唔知點應付🤣
甜品我都好少出食評,除非好好食,好特別。因為好食既甜品真是無乜。可能我對食品質素,價錢都有點要求既人,肺事中伏啦🤐
芒果梳乎厘蛋糕,芒果不酸同蛋白mousse 混合,非常之夾,而且個cake底超薄的,所以唔會太漏
柚子芝士餅配柚子雪葩,柚子酸酸甜甜,個雪葩似柚子冰咁。柚子同芝士餅層次分明
後來問服務員,才知道原來甜品是法國藍帶甜品師傅。好少會一條龍食品連甜品都掂😁
超級滿足一餐,服務態度非常好。因為起初見到某枱個湯底,唔知出現咩問題,服務員都立刻更換。而且服務員很貼♥,因為個手工麵,自己煮應該會好難搞,所以職員會親自幫忙,而且每一個職員都好有禮貌,很好笑容,這種服務質素,絕對給Like
食物質素大致上性價比高
還有重點,比Like唔係因為贈送左兩個甜品,而係真♥,可以一再光顧,希望能夠保持水準🙏🙏🙏
都係那句,我講到天下無敵都無用,重點自己親身體驗。因為口味因人而異,不過我緊係希望大家都開心share啦,有意見才有進步
Ps: 留意可以指定時間booking攞discount or 攞飛行里數(遺憾我即興,無攞里數😓😓😓)