2023-03-21 45 瀏覽
朋友話最近有間新開嘅burger品牌進駐灣仔,聽聞佢哋喺澳洲有自己牧場而為已經有成100幾年歷史,採用直送100%全天然優質安格斯牛肉,保證質素新鮮又健康😛 想用個合理嘅價錢食到高質嘅漢堡包嘅話呢間都係個唔錯嘅選擇~ N+ 經典培根單層漢堡包可以自選醬汁,店員推介蒜蓉味,果然無介紹錯,味道濃郁,十分惹味😜 酸種麵包外層微脆,咬落鬆軟而且帶點微微嘅牛油香氣,安格斯牛扒厚肉多汁,配上鹹香嘅煙肉、芝士、生菜、蕃茄、醃青瓜同紅洋蔥,層次分明,口感豐富😎相比之下N+Limited 日式芥末醬單層漢堡包就較為清身,牛扒鎖緊肉汁,芥末醬夠出但唔會蓋過其他配料,感覺無咁油膩~ 另外可以加配要套餐,包薯角或薯條一份同飲品,個人更喜歡薯角,外皮香脆,內裡好似食緊薯蓉咁,配埋醬汁更加惹味!嘢飲方面要咗sparking lemonade,酸酸甜甜咁好開胃🍋