2024-11-12 314 瀏覽
尋日下午同老公去左FLAMES(鴻圖道)高質西餐廳食LUNCH,試左佢地既肉眼扒同特色扁意粉,比我地既感覺係性價比超高,食到好飽,人均都係大約$200,環境非常舒適同食物質素非常好👍🥩🍟8安士紐西蘭肉眼扒配薯條肉眼扒煎得剛剛好,外層微焦,內裡嫩滑多汁,肉質鮮嫩,入口即化。搭配的薯條香脆可口,份量十足,非常滿意。😋🍝蟹肉香草蕃茄忌廉汁扁意粉 扁意粉煮得剛好,配上蟹肉和香草蕃茄忌廉汁,濃郁的醬汁與蟹肉的鮮甜好夾,食完一啖又一啖,份量亦都係夠哂兩個人食,唔驚唔夠食👌🍰芝士蛋糕 芝士蛋糕質地細膩,芝士味道濃郁但不過甜,入口即溶,廚師推介🎂凍檸水 🍋凍檸水清新解渴,酸甜適中,讓人感到格外清爽。💧🍋🥤凍檸檬雪碧 凍檸檬雪碧同樣清涼提神,帶有微微氣泡感,飲完好爽。🍹📍FLAMES(鴻圖道)觀塘鴻圖道51號Two Sky Parc地下1號舖@flames.hk#Flames #hkig #觀塘美食 #hongkong #hk #打卡 #hkinfluencer #hkkol #like4likes #hkeat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodie #多國菜 #hkblog

🥩🍟8安士紐西蘭肉眼扒配薯條

🍝蟹肉香草蕃茄忌廉汁扁意粉

🍰芝士蛋糕

凍檸水 🍋
凍檸水清新解渴,酸甜適中,讓人感到格外清爽。💧

🍋🥤凍檸檬雪碧
凍檸檬雪碧同樣清涼提神,帶有微微氣泡感,飲完好爽。🍹

📍FLAMES(鴻圖道)
觀塘鴻圖道51號Two Sky Parc地下1號舖
@flames.hk

#Flames #hkig #觀塘美食 #hongkong #hk #打卡 #hkinfluencer #hkkol #like4likes #hkeat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodie #多國菜 #hkblogger #港女日常 #hkshare #hkmicroinfluencer #hkpr #吃貨 #美食 #hkmarketing #香港美食 #hkbeautyblogger #相機食先 #食好西 #香港必食 #香港好去處 #美食推薦 #意大利菜
  • 10安士肉眼扒配忌廉薯蓉
  • 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉