2022-10-03 275 瀏覽
foodcourt嘅好處就係地方企理又寬敞。呢間和富薈商場嘅泰國餐廳味道高質之餘仲非常抵食!😎招牌魚肉路邊湯粉(大)呢度嘅魚肉絕對係一大特色!青bb嘅魚肉望落已經夠曬可愛,口感偏軟,比較似傳統港式魚肉嘅質感。而味道就真係驚喜十足喇!估唔到望落清新的青色魚肉會有清香嘅冬陰功味,超特別!🥳香辣冬陰茄蓉炒魚麵|牛湯蘿萄魚肉同樣非常惹味又彈牙,而且辣度適中,濃郁嘅冬陰功作為主角真係冇得輸!🥰香煎牛脷拌涼菜(大)|牛湯金邊粉牛脷超級大塊,厚厚實實嘅口感好煙韌好嚼,肉汁亦都好夠喉,正!😍炒牛頸脊粒拌涼菜|香蔥薑黄飯牛頸脊切成細細件嘅肉片咁炒,相比起大大塊嘅牛脷,每啖牛頸脊份量啱啱好可以放落口,會食到唔夠喉,完全停唔到口🤤烤嫩滑鴨胸木瓜絲沙律(大)|牛湯蘿蔔鴨胸真係好嫩滑!沙律整體有少少辣,但鴨胸同爽口嘅木瓜絲實在太正,最後我都係食曬成碟😌咸檬檬梳打水青檸檬梳打水

招牌魚肉路邊湯粉(大)

香辣冬陰茄蓉炒魚麵|牛湯蘿萄

香煎牛脷拌涼菜(大)|牛湯金邊粉