2023-06-13 65 瀏覽
🥰又來到一個星期嘅開始啦,即係話又要返工了,打工人當然要對自己好啲啦!想放工之後食個靚飯,但係又唔想成千蚊成千蚊咁樣洗?呢度就啱晒你啦! @sole_hk 呢度真係超級有特色,每次嚟到都會有來自唔同產地嘅靚靚蕃茄俾大家開開胃,呢個價錢有咁貼心嘅服務,真係太開心啦!。Soup呢度有兩款湯,可以選擇,分別係經典法式洋蒽湯,同埋是日餐湯。我認為洋蔥湯喺呢度嘅必食招牌,裏面有浸滿湯汁嘅芝士法包,每一啖都係滿滿嘅洋蔥,簡直係洋蔥精華!我哋仲嗌咗是日餐湯嚟試吓,今日係南瓜湯,真係非常濃郁嘅南瓜味,非常rich and creamy, 口感非常順滑。。appetizers呢度嘅appetizers不嬲都有唔同嘅選擇,可以喺六款入邊選擇四款咁多!例如有風乾牛肉,輕煎醃製劍魚,蜜糖芥末籽香草蝦等等,全部都好吸引!唔只選擇多,質素仲非常高添!。mains主菜方面都係四款入邊揀兩款,每一款都係authentic 嘅法國菜!慢煮牛面頰配忌廉薯蓉伴牛肉汁呢個係我今日最鍾意嘅MVP!其他餐廳食嘅慢煮牛肉唔多唔少都會有啲乾。但係喺呢度食咗第一啖,已經令我好驚喜!我真係從來未食過咁tender 又未到豐富嘅牛面頰!配
🥰

。Soup

。appetizers

。mains

慢煮牛面頰配忌廉薯蓉伴牛肉汁

呢個係我今日最鍾意嘅MVP!其他餐廳食嘅慢煮牛肉唔多唔少都會有啲乾。但係喺呢度食咗第一啖,已經令我好驚喜!我真係從來未食過咁tender 又未到豐富嘅牛面頰!配上薯蓉,同埋特別調製嘅醬汁,簡直係絕配!

炭烤澳洲羊扒配普羅旺斯田園鮮蔬

呢一個都好出色,烤得啱啱好嘅羊扒口感非常完美,香噴噴嘅肉汁被激發出嚟!每一啖都係一個享受,唔只咁添啊,呢度全部都係選用高質羊扒,食過返尋味!

。dessert
委內瑞拉特濃朱古力蛋糕

今次食嘅蛋糕係法國傳統甜品,除咗有朱古力嘅香醇,仲有雲呢拿忌廉嘅甜蜜,真係好夾,口感仲有啲似泡芙,係一個非常好嘅體驗。