2023-08-03
N+ Burger門口係醒目嘅綠色外牆,樓高兩層,我第一眼無睇清楚仲以為係Cafe添!呢間漢堡包店唔單止打到卡,重點係質素唔錯,餐廳主打自家澳洲牧場直送嘅 Hunter Beef 安格斯牛,由飼養到進口香港都一手包辦,所以品質有保證之餘,亦能夠以一個比較親民嘅價錢食到靚牛。N+ Classics with Bacon($85)漢堡用上酸種麵包,口感軟熟又帶點煙靱彈性,好食!材料有4安士安格斯牛肉漢堡、煙肉、芝士、蕃茄片、酸青瓜、綠毛菜及洋蔥圈,配搭經典穩陣。牛肉漢堡肉味突出,非常高質,不過煙肉就煎得乾咗D。Classic 系列漢堡包嘅最大特色就係可以跟據個人喜好自選醬汁,我揀咗千島醬都幾夾!王牌醬汁三重蒜蓉醬都好吸引呢!下次試下!N+ Limited Truffle ($115)Limited Series嘅牛肉漢堡比Classics系列嘅更有份量,啱晒食肉獸!用上6安士安格斯牛腩肉漢堡,配搭芝士、炒本菇、蕃茄片、綠毛菜及自家製松露醬,味道豐富!自家松露醬驚喜不大,反而澳洲牧場直送嘅嘅牛肉漢堡真心唔錯,煎至外層焦脆,內裡juicy嫩滑,肉味都好濃!另外都強烈推薦加點combo套餐(+$
N+ Classics with Bacon($85)
N+ Limited Truffle ($115)
另外都強烈推薦加點combo套餐(+$55),有埋薯條/薯角及飲品,更加豐富!
Wedge Cut(新薯角)& Crispy Fries(脆薯條)
呢度嘅薯條同薯角超級出色!用上美國薯仔新鮮製成,薯味十足,薯角連皮炸,外脆內軟綿綿! 薯條比較粗身,食起來都特別由有口感!另外仲可以免費挑選自家醬汁配搭,揀咗BBQ醬及蜜糖芥末醬。BBQ醬用獨家秘方配以茄汁秘製而成,酸酸甜甜,較為開胃,亦比一般嘅茄汁更有層次及風味!蜜糖芥末醬甜甜地,好啱我口味!
Sparkling Lemonade
飲品揀咗自家製嘅Lemonade,酸甜解膩,口感清爽!
汽水
汽水竟然有得無限添飲,好有誠意!