2023-07-30 142 瀏覽
夏天嚟到 當然要食番杯雪糕. 网上抄寻尖沙咀或西九龙附近有冇一些新嘅意大利雪糕Gelato铺,睇到有间“EXOTICA GELATEA”古意大利主题嘅新品牌,觉得很有趣可以试试,就去到圆方分店。就喺九龙地铁出口上面好方便。我覺得喱間EXOTICAGelato特別好食😋,同其他牌子冇咁甜,保持了主材料既真正濃厚原味。正!佢有三個size賣, 單球,雙球同三球。你可以揀cone或者杯。我哋睇到其他人嘅单球比双球嘅单球大,所以就各揀咗一个单球。展示柜里嘅五颜六色,选择好多。。。好多第一次睇过嘅味道,有好多口味仲系两个材料组成嘅,好特别。要决定哪个唔容易,都好吸引。最后,我仔决定揀左朱可力香蕉,因为佢平时都食香蕉,今次可以同最锺意食嘅朱克力一起食,好开心。好似平时都好少见到香蕉雪糕,今次难得!睇佢食咗好ENJOY,我自己都试试咗几啖。嘅朱古力香蕉gelato一嚐盡是香甜綿密嘅美味,邪惡得嚟又令人難以抗拒。chocolate banana Gelato 主要係熟成香蕉口味,再加咗朱古力真係好夾。我自己都比较锺意食白桃,然后因为LUNCH刚刚食完好饱,所以决定揀白桃冰糕,可能会清洗LUNCH大肉既
我自己都比较锺意食白桃,然后因为LUNCH刚刚食完好饱,所以决定揀白桃冰糕,可能会清洗LUNCH大肉既油腻感。食完果然感觉好清爽。雪葩既味道都好清爽,夏天食簡直係一流,好过食纯水果嘅感觉。
EXOTICA GELATEA雪糕嘅品质高,比起其它香港试过嘅GELATO牌子,我觉得用到嘅水果或材料成分会更高,所以更突出主材料嘅味道,一定再翻嚟食!
2023-07-18
2 分鐘 (外賣自取)
  • 朱克力香蕉雪糕, 白桃冰糕