2018-11-14 322 瀏覽
自佢同godiva聯乘推出呢個特別版蛋糕之後 每次返工經過A1 bakery都好想買黎試 但一黎次次都遲出門 急急腳返工無時間食 二黎喉嚨唔生性 成日咳 襯住今日放假去睇中醫 睇完又俾我見到呢間野 個頭醫生先話要戒甜野凍野 但反正都係咳 唔差在食埋先返去食藥 所以最後都係忍唔住買左35蚊一片瑞士卷既size 其實真係幾貴 雖然送張買二送一散裝朱古力卷 唔算好抵 無乜用 講返個蛋糕本身 真係好普通 我諗成件野貴在個brand同面頭塊朱古力 海綿蛋糕無乜味 因為放係雪櫃既關係 好似有少少濕總之就無軟熟既感覺 個mousse既朱古力味亦唔濃 成個感覺好似食緊平價朱古力mousse咁 入面好似仲有些少朱古力醬 但味道亦係淡到無存在感 整體黎講 大牌出品 呢個質素完全對唔住個價錢 失望