2024-04-03 74 瀏覽
不嬲都有一直幫襯呢間麵包店因為屋企人好鍾意食佢嘅芝士麵包條同埋千層蛋糕佢哋嘅千層蛋糕都出晒名原味千層蛋糕唔係死甜假甜,而係小清新嘅甜但又無lady M咁貴不過今日嚟到元朗西鐵站分店就唔係買呢兩樣產品啦平時去7-11或者ok買伊藤家芝士蛋糕俾屋企人食今次行過見到佢哋都有一於買返兩個返去試吓佢叫做「疏乎厘芝士蛋糕」食落口感鬆軟 又好香濃嘅芝士味唔錯👍🏻要支持支持如果從來冇食過嘅朋友,絕對推介你哋要試一試
不嬲都有一直幫襯呢間麵包店
因為屋企人好鍾意食佢嘅芝士麵包條
同埋千層蛋糕
佢哋嘅千層蛋糕都出晒名
原味千層蛋糕唔係死甜假甜,
而係小清新嘅甜
但又無lady M咁貴

不過今日嚟到元朗西鐵站分店
就唔係買呢兩樣產品啦

平時去7-11或者ok買
伊藤家芝士蛋糕俾屋企人食
今次行過見到佢哋都有
一於買返兩個返去試吓
佢叫做「疏乎厘芝士蛋糕」
食落口感鬆軟 又好香濃嘅芝士味
唔錯👍🏻要支持支持

如果從來冇食過嘅朋友,
絕對推介你哋要試一試
2021-11-08 937 瀏覽
又係我最愛嘅冬甩🍩!!味道都唔錯🤩綠色呢個係綠茶紅豆忌廉包好軟熟 啲紅豆忌廉好夾好正好好味港式奶茶($14)好飲!夠濃!正!試埋佢黑芝麻豆漿($10)我就覺得好普通,黑芝麻同豆味都唔算特別出正正常常咁
  • 綠茶紅豆忌廉包
2021-08-29 456 瀏覽
Godiva x A1 朱古力蛋糕🍰A1 最近同Godiva crossover !!$98 有一個whole cake!😻😻😻經過就馬上買左!😌上面有厚厚既朱古力粉層😋切開個蛋糕係有d 似brownie 既👌🏻食落去好濃既朱古力味!神還原左Godiva 排裝既朱古力呀😋!抵食又好味呀!!💕💕除左朱古力重有期間限定既白桃系列蛋糕!不過好快賣曬!😳士多啤梨蛋糕個賣相都相當吸引!下次可以試試佢!🥳😋
Godiva x A1 朱古力蛋糕🍰

A1 最近同Godiva crossover !!
$98 有一個whole cake!😻😻😻

經過就馬上買左!😌
上面有厚厚既朱古力粉層😋

切開個蛋糕係有d 似brownie 既👌🏻
食落去好濃既朱古力味!
神還原左Godiva 排裝既朱古力呀😋!

抵食又好味呀!!💕💕
除左朱古力重有期間限定既白桃系列蛋糕!
不過好快賣曬!😳

士多啤梨蛋糕個賣相都相當吸引!
下次可以試試佢!🥳😋
2020-05-30 853 瀏覽
$14/吉士忌廉冬甩,呢個包一試難忘,一入口有陣炸麵包既油味,但再食埋佢啲cream就會覺得好好味,啲cream好好味,唔太甜,令人一口接一口咁食餡料勁足,基本上成個包麵都會食到餡
餡料勁足,基本上成個包麵都會食到餡
2020-05-27
2019-12-12 547 瀏覽
剛經過元朗西鐵站內,總是會深深的被那一股香味所吸引,我便買了幾款喜愛嘅麵包🥯 🍩比利時生朱古力卷蛋香濃朱古力味而且又不會太甜,海綿蛋糕鬆軟濕潤,忌廉滑而不膩 🍩甜美草莓冬甩鬆軟草莓冬甩,有一層厚厚草莓朱古力,咬一口便溢出香濃奶油,滋味十足

🍩比利時生朱古力卷蛋
香濃朱古力味而且又不會太甜,海綿蛋糕鬆軟濕潤,忌廉滑而不膩

🍩甜美草莓冬甩

2019-11-22 373 瀏覽
Godiva 出既甜品一直令人期待!今次A1 x GODIVA 出既 dark chocolate parfait 亦不負眾望.....由內到外都係濃濃既朱古力味🍫,入面有一層層既忌廉、慕絲、朱古力脆片同埋脆脆.......口感豐富又令人滿足.....連唔好甜既我都覺得好好味,一口接一口,停唔到落黎......但價錢就比較貴,$40只係細細杯,間唔時一次當獎勵下自己啦!😜
Dark  chocolate Parfait
Dark  chocolate Parfait
2018-11-14 322 瀏覽
自佢同godiva聯乘推出呢個特別版蛋糕之後 每次返工經過A1 bakery都好想買黎試 但一黎次次都遲出門 急急腳返工無時間食 二黎喉嚨唔生性 成日咳 襯住今日放假去睇中醫 睇完又俾我見到呢間野 個頭醫生先話要戒甜野凍野 但反正都係咳 唔差在食埋先返去食藥 所以最後都係忍唔住買左35蚊一片瑞士卷既size 其實真係幾貴 雖然送張買二送一散裝朱古力卷 唔算好抵 無乜用 講返個蛋糕本身 真係好普通 我諗成件野貴在個brand同面頭塊朱古力 海綿蛋糕無乜味 因為放係雪櫃既關係 好似有少少濕總之就無軟熟既感覺 個mousse既朱古力味亦唔濃 成個感覺好似食緊平價朱古力mousse咁 入面好似仲有些少朱古力醬 但味道亦係淡到無存在感 整體黎講 大牌出品 呢個質素完全對唔住個價錢 失望

2018-11-07 177 瀏覽
呢排成日都係ig fb到朋友post一個個Godiva同A1合作既慕絲蛋糕 一直都好想試特登去左唔同既A1到睇 但好多時去到都已經賣哂😢到左今日 返工既時候咁岩經過一間A1 見到有好多好多貨 即刻買返個黎試下🤩🤩一打開已經聞到好香既朱古力味🍫🍫外層係朱古力蛋糕 包住好多朱古力慕絲係中間 正中仲有一塊Godiva既朱古力 🍫🤤不過就比想像中細左d 食2啖就無左既感覺外層既朱古力蛋糕好綿 有朱古力味 但唔會過甜中間既慕絲好香好滑🤤 每一啖都係濃濃既朱古力味 🍫有dd甜 但配埋外層個蛋糕食就岩岩好而慕絲入面仲有d脆米咁既野 雖然係有d咬口 但我食既時候佢已經比d慕絲整淋左 變得有d奇怪 唔知係咁岩我個舊係咁呀 定係其他人買既都會係咁呢🧐anyway 用35蚊黎過下甜品癮同朱古力癮係正既🥰 係要間唔中鼓勵下自己🙈 買完個蛋糕仲會送張Godiva朱古力既買2送1優惠卷 可以拎黎試埋佢d朱古力tim呀🤩
特登去左唔同既A1到睇 但好多時去到都已經賣哂😢

唔知係咁岩我個舊係咁呀 定係其他人買既都會係咁呢🧐

2018-11-06
Godiva  慕絲蛋糕
2018-05-30 168 瀏覽
早前阿媽買過一隻朱古力muffin,食落唔會油或者乾,剛剛好仲啖啖都有朱古力粒,食完唔會頂胃,所以想再去買,點知冇晒。同一個地鐵站有兩間,不過另一間較小選擇都唔多,兩間唔知未入貨定賣晒,上次差唔多時間下午3點左右去都冇咁少。冇muffin買只好試其他,麻糬波波每隻味都唔錯,應該未試過邊間會整得唔好食。門口擺左招牌4種蛋糕,成隻朱古力蛋糕一抽就可以拎走,可惜就好膩,令我好失望。奄列三文治,本身個奄列整到比較老同乾身,理想中三文治應該咬落乾濕岩岩好,呢個價位會有少少失望,好在冇偷工減料食到最後一啖都唔會得返白麵包。蜜瓜包買左原味同朱古力味,平時新界少店舖有得買,見到必食,內餡應該一樣,但個皮好好味已經完勝。柚子跟蜜柑飲品2支特價,味道唔錯不過不失。另外買左兩罐蘋果同白桃jam,蘋果味唔錯,白桃甜少少,小朋友可能鍾意啲,仲有一罐蜜柑下次有機會試。

柚子跟蜜柑飲品2支特價,味道唔錯不過不失。

2018-05-30
下午茶
  • 朱古力muffin
  • 果醬
  • 麻糬波波
  • 蜜瓜包
2015-11-10 1201 瀏覽
秋季從來都是短暫的,隨着全球暖化,秋日更形短促。 近日終於隱隱感受到秋意,秋遊成日近日最流行的活動。到大生圍看日落,途經元朗西鐵站,遇見這新開張的A-1 Bakery。 這家從來都是我喜愛的麵包店之一,便決定買點吃的在車上解決午餐。店面雖小,但供應的麵包款式真不少,也有不少飲品可以選擇。 選了吞拿魚竹輪包($13),面層的兩條竹輪實在吸引,可是一口咬下,原來只是一分為二的竹輪呢,有點被騙的感覺。竹輪跟平日吃到的無異,就是日式魚蛋的味道吧,跟吞拿魚也挺配的,加上沙律醬的點綴,不失可口,包身鬆軟有麵粉香氣,十分新鮮,如果是熱烘的那種就更美味了。見店方做Guter日本咖啡和奶茶的推廣,標榜是日本製造,用日本新鮮牛奶。 試試錫蘭奶茶($7),有點驚喜,味道像極「午後之紅茶」,淡淡的奶茶甘香,$7一罐十分抵飲,奶茶迷不可錯過。
選了吞拿魚竹輪包
錫蘭奶茶