2015-10-27
Halloween真係令到好多店舖都出新產品,戈一日本身想黎食紫薯雪糕,但見到有小魔鬼造型嘅雪糕,就同男朋友一人買左一杯佢一共有4隻味,不過我要戈一個係粉紅色嘅,個名好攪笑,叫Pink Secret,因為店員話有個遊戲玩,估中佢有咩味就有機會中到iPhone 6s。仲話有入面3隻味,不過我就只係食到有玫瑰花同荔枝味,味道幾清甜,相信唔少女仔都會中意。而且佢仲有紫薯汁係個朱古力杯仔到,十足火山溶岩咁紫薯汁幾香,身為紫薯控,我當然中意,但兩者味道唔係太夾而男朋友要左個淺藍色嘅小鬼,佢話係一對喎而呢個係海鹽味,再配3.6北海道牛乳雪糕。雪糕香滑,而且牛奶味好濃郁,仲有咸咸地嘅海水味,感覺係幾特別同樣地都係配紫薯汁,但可能因為雪糕帶有少少鹽咸味,兩者竟然出奇地夾
佢一共有4隻味,不過我要戈一個係粉紅色嘅,個名好攪笑,叫Pink Secret,因為店員話有個遊戲玩,估中佢有咩味就有機會中到iPhone 6s。仲話有入面3隻味,不過我就只係食到有玫瑰花同荔枝味,味道幾清甜,相信唔少女仔都會中意。而且佢仲有紫薯汁係個朱古力杯仔到,十足火山溶岩咁紫薯汁幾香,身為紫薯控,我當然中意,但兩者味道唔係太夾 而男朋友要左個淺藍色嘅小鬼,佢話係一對喎而呢個係海鹽味,再配3.6北海道牛乳雪糕。雪糕香滑,而且牛奶味好濃郁,仲有咸咸地嘅海水味,感覺係幾特別同樣地都係配紫薯汁,但可能因為雪糕帶有少少鹽咸味,兩者竟然出奇地夾