2020-09-18
疫情緩和喇,終於可以同老公出去食下飯, 嘆下酒啦。屋企附近呢間Sea Rock lounge 因為之前疫情嚴重, 去唔到,依家可以去happy 啦。餐廳分為有露天及室內座位, 露天座位可以欣賞海濱沿海一帶海景,非常舒服, 佈置充滿印度色彩,可能老闆係印度人 環境都舒服唔錯。Happy hour至到8點鐘,首先我同老公梗係叫杯酒同一啲小食嘆下先,見到個menu有一個special combo好抵,2杯cocktails加一個Nachos 都係$255咋, 梗係要order啦。Nachos 比想像中大碟, 有雞肉同羊肉選擇, 我哋選擇咗羊肉, 以為羊肉會有啲騷味,點知原來完全冇騷味, 混合埋啲醬汁反而仲好味添。同老公諗住再食其他小食助洒,點知肚皮話畀我哋聽已經冇空間啦, 今晚特別好enjoy同埋好開心,唔知係咪抗疫疲勞得太耐希望疫情快啲消失, 我哋就可以盡情去享樂,食多啲嘢啦。
可能老闆係印度人 環境都舒服唔錯。