招聘中
月薪 (面議)
$20,000-$25,000
月薪 (面議)
2015-04-10 8232 瀏覽
今日大佬請食飯,揀左SKY 100 的田舍家。之前上過Ozone 飲野,在高處感覺超級好,不過上次係睇夜景,今次就可以睇日景,正呀~~我們張枱近窗,對住無敵大大大海景。雖然今日天色有點陰沉,但對住咁開揚的景享用午餐,簡直一大享受,心情都靚晒。今餐係 omakase,對於有選擇困難症既我,可以唔駛諗又有得食,大佬真細心!首先係前菜拼盤,賣相咁靚當然要相機食先啦!前菜超精緻,味道亦很好。之後來個海鮮茶壺湯,用茶壺載住湯,很特別。茶壺內有蝦有蜆,湯清清地郤帶點鮮甜。這個刺身三款,簡直太好味了!用小碗載住的好像叫白蝦刺身,底墊住青檸,超FRESH!!另外的拖羅刺身都好肥美,好食到有種感動,哈哈!山吹燒櫻鐏魚及魷魚,鐏魚味道稍為濃左啲,但魷魚就好好味。海鰻野煮物,有我喜歡的茄子炸腐皮蟹鉗,這個都超好食,一D都唔漏!主角蟹鉗好正,連配角的南瓜同椒都一樣咁好食!冇澱粉質落肚,總好似差D野咁,有野菜烏冬,啱晒我 XD食埋烏冬開始飽,不過有甜品、水果,當然 welcome 啦~~~ 蜜瓜超甜,簡直令到成個午餐作出最完美既終結。另外值得一讚這裡的服務,每上一道菜都細心介紹食物,很好!

前菜拼盤
海鮮茶壼湯
刺身三款
山吹燒櫻鐏魚及魷魚,鐏魚味道稍為濃左啲,但魷魚就好好味。
山吹燒櫻鐏魚
海鰻野煮物,有我喜歡的茄子
海鰻野菜煮物
炸腐皮蟹鉗
冇澱粉質落肚,總好似差D野咁,有野菜烏冬,啱晒我 XD
野菜烏冬
甜品
另外值得一讚這裡的服務,每上一道菜都細心介紹食物,很好!
2015-04-10
前菜拼盤