2024-10-29
星期五想搵間餐廳happy friday行過尖東站附近見到呢間意大利餐廳畀佢啲雪糕吸引左諗住食完飯順便食gelato所以入左嚟食晚餐原來佢All Day Set Menu($268)裏便係有包埋甜品,可以自選1款雪糕咁我哋揀咗Set 1同set 3 先黎左兩個前菜🔆意式雜錦豆湯呢個豆湯比較似濃郁嘅蔬菜湯,加埋啲紅腰豆非常有咬口,裏面仲有藜麥多左口感。🔆牛油果沙律沙律有火箭菜,蕃茄仔同大量牛油果,材料新鮮。裏面仲加咗parmesan cheese 同橄欖油,入口非常之清新,好鍾意呢個沙律🔆意式烤雞半隻配蔬菜 烤雞外皮香脆,裏面嘅雞肉嫩滑,食雞胸都唔會有柴嘅感覺。配菜仲有烤薯仔、烤青椒、南瓜,全部都烤得外脆內軟淋,最想食多兩舊焗薯。🔆意大利pizza(蘑菇同蕃茄口味)呢個pizza 口感非常特別,入面一層層,有少少酥皮+麵包嘅感覺。值得一試!🔆意式蛋糕蛋糕質感似冇咁軟身嘅cheese cake ,有淡淡的朱古力味,未食過意式蛋糕可以試吓!🔆意大利雪糕可以自選一款口味 我哋揀咗最最近好鍾意嘅開心果味。呢個開心果味偏奶味濃,開心果味淡啲,雪糕好滑。上面仲有糖粒裝飾,有啲口感。📍ilBelPae
星期五想搵間餐廳happy friday
先黎左兩個前菜
🔆意式雜錦豆湯
🔆牛油果沙律
🔆意式烤雞半隻配蔬菜
🔆意大利pizza(蘑菇同蕃茄口味)
🔆意式蛋糕
🔆意大利雪糕
📍ilBelPaese chicken. pizza. pasta (尖沙咀)
尖沙咀麼地道62號永安廣場地下19-23號舖