2023-09-15
朋友帶去食日式居酒屋,位於尖咀諾士佛臺,氣氛不錯。一行四人訂咗卡位,係日式要除鞋既和式座位,好有日本Feel,環境裝修都幾有心思,好有日本居酒屋既味道。周圍都被唔同既酒樽包圍。枱面仲有個小月亮,我哋係黃光色,見到其他有啲枱係白光色,加添咗啲情調。食物方面,其實我哋都幾滿意,CP值幾高同埋鍾意佢哋多選擇,好多唔同小食,可以同朋友慢慢傾同埋飲嘢吹水。特別想highlight介紹下 #炸吉列蠔配海膽汁 首先個醬真係冇得輸,仲要辣到佢少少微濃;然後個炸蠔勁juicy,一啖放入口真係不得了,好邪惡其次特別推介係個甜品,有桃同菠蘿雪葩,成個上,唔會太甜,又唔會太冰,啱啱好。睇得仲食得。然後到個刺身盛合,本身每樣3片,可以加錢至每樣4片,咁每個人都可以試到,呢個咁flexible既安排幾好熱食好似清酒蜆、牛肉鍋同雞翼都OK,但就冇話好特別。不過都有嘢要彈既,就係呢個好似叫韓式小碟定乜,賣相又一般,食落都麻麻地。overall嚟講,我哋叫咗好多嘢食,坐咗都幾耐,傾咗好耐偈,以呢個價位呢個地段呢啲質素,其實真係幾抵食!臨走出面仲有夾夾機,我估係因應消費金額比幾多個token你,其中一個朋友夾到優惠券!下
炸吉列蠔配海膽汁
雪葩
明太子玉子燒
原個番茄沙律
牛舌
唔記得個名
臨走出面仲有夾夾機,我估係因應消費金額比幾多個token你,其中一個朋友夾到優惠券!下次可以再嚟啦!