2019-11-10
Happy sunday 天氣晴朗,有陣陣微風,閨蜜帶我去飲手工啤酒, 本身唔係太喜歡飲啤酒, 但我鍾意食,咁佢飲啤,我就食嘢啦😂從地鐵堅尼地城站落車, 向海旁風向走,沿途都有好多特色食店、酒吧, 好似置身於赤柱, 不過呢度舒服啲冇咁多人👍這間係來自澳洲嘅餐廳 ,入到去右手邊有好多大型製啤酒容器, 平時係旅遊節目就睇得多,今次就可以親眼睇到啦🤭來個Weekend Brunch 先😋-Beer Paddle$140.00🍺~ 又唔係貴喎🤭有六款100毫升,嘅手工啤酒, 有埋卡紙圖文並茂介紹每隻啤酒嘅特色, 雖然啤酒唔係我杯茶, 但我也忍不住同閨蜜share一杯帶有花香同另一杯果香嘅酒🍻-Breakfast Pizza$125.00🍕- 薄批、脆底 、火箭菜、芝士加埋風乾火腿, 味道濃沃,鹹香味十足, 係送啤酒嘅良伴😋-Avocado on Toast$130.00🥑~ 牛油果、蕃茄、芝士, 食物冇乜調味, 只係用咗香醋, 可以食咗本身食材嘅味道,very good~❤-Roasted Beetroot Salad$108.00🥗~ 本來飽飽哋,但見到這個, 紅紅綠綠,紅菜頭、幾款新鮮嘅蔬
來個Weekend Brunch 先😋
-Beer Paddle$140.00🍺
-Breakfast Pizza$125.00🍕
嘅良伴😋
-Avocado on Toast$130.00🥑
~ 本來飽飽哋,但見到這個, 紅紅綠綠,紅菜頭、幾款新鮮嘅蔬菜, 仲有烘到好脆口嘅榛子,胃口返曬嚟😆
-Pavlova$80.00
~ 賣相好靚,菠蘿乾果片, 芒果雪糕, 好滑、好好味❤❤
👩⚖ 工業風裝修,空間感大, 給人一種放鬆、勁有渡假嘅feel,食物高汁, 難怪坐落冇耐 就full 曬,有人排隊等位la😎