2023-05-02
啱啱去咗上環食嘢,今次想食啲健康啲嘅嘢,所以試咗Poking。Spicy ahi tuna poke,有辣嘅味道,但係又唔會太過刺激。tuna 新鮮好咬,口感豐富。蔥花仲係加咗啲清新嘅味道,令味道更加平衡,真係好好食。Creamy baby, 入面有啲新鮮嘅三文魚魚肉粒,配合住少少嘅芝麻,令味道更加豐富。啲三文魚肉質地鮮嫩,肉色鮮艷,好食又健康。我地改左做藜麥,藜麥本身味道比較淡,可以好好配合啲三文魚肉嘅鮮味,口感更加豐富。總括黎講,奶油三文魚poke加上藜麥,係一個好健康好好食嘅配搭。啲三文魚肉肥美鮮嫩,藜麥富含營養同埋口感豐富。如果你鍾意食健康同埋美味嘅食物,呢個絕對係一個值得一試嘅選擇!Poking嘅poke真係好好食,味道豐富,份量適中,非常適合作為午餐或者小食。