2024-05-14
嚟到呢度,就會明白原來西式咖啡店嘅下午茶都可以咁寧靜同享受😊。我同朋友入到店坐低,就叫咗份和風大蝦牛油果沙律🥑。我覺得呢碟沙律好似帶咗啲日本風味,特別係嗰啲食物本身嘅味道,例如大蝦同牛油果,真係嘅新鮮同有滋味😍。然後試食咗炸蝦天婦羅配青檸蛋黄醬🍤,最難忘就係佢嘅口感。炸蝦好脆,唔係脆得似脆片咁,而係有厚度咁樣,同埋有足夠嘅肉質感。加埋青檸蛋黄醬,就更加出色!😄要講係食物最出名部分,就要數酥鬆牛角包X特濃牛乳5.0軟雪糕🍨啦。如果你本身鍾意甜品,應該會鍾意呢款甜品。口感上,呢款甜品有好多層次感,例如熱辣辣嘅牛角包同冰涼嘅雪糕,佢兩者嘅口感好似互相碰撞,引發出新嘅滋味😁。但留意返,呢個只做外賣,所以係熱辣辣既天氣,一路行一路食好正!我哋嚟到 HeSheEat,真係有種好舒服同愜意嘅感覺。如果你想去個食得晏嘅地方,又有好多好食嘅食物,可以試下嚟 HeSheEat。無論你嚟自邊度,你都會發現,原來旺角都可以有咁靜嘅角落😍。
要講係食物最出名部分,就要數酥鬆牛角包X特濃牛乳5.0軟雪糕🍨啦。如果你本身鍾意 甜品,應該會鍾意呢款甜品。口感上,呢款甜品有好多層次感,例如熱辣辣嘅牛角包同冰涼嘅雪糕,佢兩者嘅口感好似互相碰撞,引發出新嘅滋味😁。但留意返,呢個只做外賣,所以係熱辣辣既天氣,一路行一路食好正!