2023-04-11 2511 瀏覽
🥇令家燕媽媽吃到流下感動熱淚既叉燒荷包蛋飯我哋未必試到,但Mott 32卅二公館既黑毛豬叉燒絕對係視覺味覺大滿足! ⏩蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒 ($295)一整條叉燒, 都係用左西班牙半肥半瘦好飽滿既黑毛豬整既叉燒,配上少許蜜汁溢到碟面,賣相的確銷魂!⏩醬燒明蝦球 ($280)食落蝦肉爽脆得黎,彈牙程度亦都好誇張,個掛汁酸酸地但又唔會搶左個蝦既鮮味。蝦球炒得好好,係必試item!⏩陳年黑醋咕嚕肉 ($225)隔住個mon都諗返起佢陣酸甜酸甜既陳年黑醋味,同個咕嚕肉好夾。比起一般茶樓炒處理咕嚕肉外皮更加出色,食落唔係成口炸漿而係好酥脆薄貼既外皮,成個搭配都一百分!⏩鮑魚北京鴨絲春卷 ($75/3件)可惜預訂不到佢哋既signature片皮鴨 (用蘋果木燒的,朋友話四個人都食得晒因為太好味),於是試咗有少少鴨絲頂吓癮既鮑魚北京鴨絲春卷嚟試。一般般,不過不失啦!⏩仲有試左小籠包,飛魚子炒飯,4款茶,全部餸菜都基本上above average! 🌟注意: 當時一星期前打電話預約都未能訂到片皮鴨,所以想食既記得再提早啲預訂!

⏩蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒 ($295)

⏩醬燒明蝦球 ($280)

⏩陳年黑醋咕嚕肉 ($225)

⏩鮑魚北京鴨絲春卷 ($75/3件)

• 醬燒明蝦球
  • 蜜汁頂級西班牙黑毛豬叉燒