2016-02-13
去HMV買CD就多啦,乜HMV有野食㗎😱HMV嘅bar & restaurant原來係舊年十一月尾開左😳-位於銅鑼灣嘅hmv旗艦店有三層,第一層係影音區(黑膠都有😎),第二層為音樂及生活用品區,咁第三層就係成萬呎嘅餐廳😍-食嘅主要分中西式,以Fusion為主,中式嘅連干炒澳洲牛河到咖哩燴和牛面頰飯都有😱咁Snappy就試左大熱嘅【四式芝士焗龍蝦通心粉Lobster Mac & Cheese】$208 用既係波士頓龍蝦😍龍蝦肉夠曬彈牙,再加上互補長短的四種唔同芝士,濃香嘅芝士加上龍蝦味(啲Cheese同龍蝦真係勁match💛)均勻咁包裹住長通粉😌,係幾得我心,貴少少都抵😌-至於【澳洲肉眼扒】$256有8oz,要左medium rare但感覺好像有點over了😳筋亦較多,但加上truffle butter倒是挺香。反而Snappy更喜歡個薯條(又錯Fo啦😫),粗身食得翻薯仔味道,炸得剛好又迫翻啲油出泥唔油膩,再點翻個重點🌟Truffle mayo好正😁熱氣都唔理啦😭-仲叫左【Red lip】$68(smoothie)同【HMV】$108 (cocktail) 。Red lip都唔錯,Smo
咁Snappy就試左大熱嘅 【四式芝士焗龍蝦通心粉Lobster Mac & Cheese】$208 用既係波士頓龍蝦😍龍蝦肉夠曬彈牙,再加上互補長短的四種唔同芝士,濃香嘅芝士加上龍蝦味(啲Cheese同龍蝦真係勁match💛)均勻咁包裹住長通粉😌,係幾得我心,貴少少都抵😌
- 至於【澳洲肉眼扒】$256有8oz,要左medium rare但感覺好像有點over了😳筋亦較多,但加上truffle butter倒是挺香。反而Snappy更喜歡個薯條(又錯Fo啦😫),粗身食得翻薯仔味道,炸得剛好又迫翻啲油出泥唔油膩,再點翻個重點🌟Truffle mayo好正😁熱氣都唔理啦😭
- 仲叫左【Red lip】$68(smoothie)同【HMV】$108 (cocktail) 。Red lip都唔錯,Smoothie亦都唔會令人感覺好heavy,用左cranberry,apple同Grenadine,酸酸地幾開胃。至於Cocktail,為食友明明唔鍾意Jack Daniel′s同Sambuca😓做咩叫呢個😂下次睇清楚先嗌啦😐
逢星期三,五,六仲有Live Show,泥食下野飲翻杯chill下都唔錯😎