餐廳: 丼丼屋 (HomeSquare)
資訊:

2019-01-24 381 瀏覽
係沙田Home Squre行完IKEA,先知原來呢個商場開咗間「丼丼屋」,由於行到好累,都唔想再去其他商場搵食就試下呢間啦。(係元氣旁邊)由於我地冇預先禁票,所以等位都等咗15分鐘左右。餐廳主要係四人枱,但係今日多數都係兩位客人,所以眼見8-9成客都係搭枱坐嘅。我地分別叫咗兩個單點:名古屋鳥開親子丼 HKD$83望落去個樣幾吸引,可惜內裡都搵唔到5件雞肉,成個飯只係食到生蛋味(澳洲和牛)十和田燒和牛洋蔥丼 HKD$95食落去同普通牛肉冇分別!不過總好過碗親子丼......而且兩碗飯的分量都係偏細碗,男仔未必夠飽。每枱都有一樽水比客人自己添,幾方便,唔駛下下叫侍應幫手。

由於我地冇預先禁票,所以等位都等咗15分鐘左右。

我地分別叫咗兩個單點:

名古屋鳥開親子丼 HKD$83

(澳洲和牛)十和田燒和牛洋蔥丼 HKD$95
食落去同普通牛肉冇分別!
不過總好過碗親子丼......
而且兩碗飯的分量都係偏細碗,男仔未必夠飽。

每枱都有一樽水比客人自己添,幾方便,唔駛下下叫侍應幫手。
題外話/補充資料: 最差係竟然所有電子付款儀器都話壞咗,要比現金!
2019-01-23