2019-12-08
今日同朋友去左high tea,黎到太子既home sweet home,我地叫左個High tea set,煙鴨胸沙律,鴨胸濃郁鴨味,咸度適中,三文魚籽温泉蛋,蛋好滑好嫩,而三文魚子既鮮味,兩者配合得剛好,鵝肝小餅乾,當中鵝肝肥美,餅乾脆口,而芝士火腿牛角包,個牛角包好鬆脆,而且配合芝士火腿,調一調味,兩者好完美配合,迷你蟹肉牛油果薄餅,蟹肉好鮮味,牛油果又有fresh 既味道,感覺好清新!到有甜品,玫瑰奶凍杯,當中有濃濃你玫紅香味,一入口即溶,焦糖燉蛋,當中上層既焦糖甜度適中,而且脆脆的,增加左配合燉蛋一起食的層次,不會太甜馬卡龍更是誠意之作,有笑哈哈表情,食左個人都開心d,而我食的奶茶味,更是令人難忘,甜得黎又易入口忌廉泡芙更是鬆化,當中的忌廉更是點綴,又食到泡芙味,又有忌廉襯托特濃朱古力凍餅,適合喜歡食朱古力既我,因為當中有濃濃既朱古力味,而且感覺入口即溶,面上既金泊更顯名貴,心思之作!我們更叫了紅棗黑枸杞飲,適合養生既我地啦,女仔要補下既!
我們更叫了紅棗黑枸杞飲,適合養生既我地啦,女仔要補下既!